Sharkmed teki kolme vuotta yhteistyötä ensihoito-organisaatioiden kanssa ja keräsi palautetta sadoista hoitotilanteista. Vastauksia haettiin kysymyksiin; Minkälainen kantolaiteratkaisu hoitovälineille toimisi parhaiten tämän päivän vaativassa sairaalan ulkopuolisessa ensihoidossa? Mitä alan ammattilaiset, ensihoitajat pitävät tärkeinä ominaisuuksina kantolaitteessa eli repussa tai laukussa.

Monien testijaksojen jälkeen ratkaisuksi muodostui FinEMS Berlin reppu. Se pohjautuu laadukkaaseen PAX Berlin 2 ensihoitoreppuun mutta on täysin kustomoitavissa asiakkaan vaatimuksia vastaavaksi. Suunnittelun lähtökohtina olivat toiminnallisuus, ergonomisuus, hygieenisyys sekä kestävyys ja huollon helppous.

Toiminnallisuus

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista tämän päivän ensihoitorepussa on toiminnallisuus. Kun on tutkittu moduuliratkaisujen ja perinteisten tasku-/lokeroratkaisujen toiminnallisuutta ja tehokkuutta, ovat moduulit merkittävästi parempi ratkaisu ja PAX on ollut moduuliajattelun edelläkävijä jo vuosikymmenet.
Moduulien edut:

  • Järjestelmällisyys
  • Hygieenisyys
  • Tehokkuus, valmiiksi pakattu moduuli käytetyn tilalle
  • Yhdenmukaisuus/standardointi

FinEMS Berlin reppu on suunniteltu niin, että noin 80% yleisimmin tarvittavista hoitovälineistä on saatavilla nopeasti ja helposti etutaskuista. Eli useimmissa tapauksissa reppu voidaan pitää pystyasennossa, eikä päävetoketjua tarvitse avata. Mittarit ym. ”joka keikan” hoitovälineet saadaan nopeasti etutaskuista, kuten myös esim. hätätilapotilaan TECC hoitotarvikkeet.

Ergonomisuus

Hyvin muotoillut kantohihnat pitävät painopisteen lähellä vartaloa ja reppu on näin ollen erittäin hyvä kantaa selässä. Uusi PAX Tec materiaali on myös kevyempi kuin edeltäjänsä.
Hygieenisyys ja kestävyys
PAX on kehittänyt hygieeniset, helposti puhdistettavat ja kestävät PAX Tec, Rip tec ja Plan materiaalit. PAX:n materiaaleille on omat pesuohjeensa ja puhdistusaineensa viikkohuoltoon. Reput voidaan pestä myös pesukoneessa ja täten ne pysyvät siisteinä ja kunnossa pitkään. FinEMS Berlin repussa ei ole käytetty tarranauhoja ja sisätaskut sulkeutuvat magneeteilla. Lupauksena kestävyydestä PAX antaa materiaaleille ja valmistukselle 5 vuoden takuun.

Sharkmed/ PAX Customer Service

Ensihoito-organisaatiot ovat itse korjauttaneet reppuja ja tämä on kuormittanut siitä vastuussa olevaa henkilöä. Ratkaisuksi tähän ongelmaan on kehitetty Sharkmed/PAX Customer Service -ohjelma. Jos reppu jostain syystä tarvitsee huoltoa tai korjausta niin riittää, että siitä ilmoitetaan Sharkmedille, jolloin reppu noudetaan huoltoon ja palautetaan korjattuna asiakkaalle. Asiakkaalle toimitetaan aina etukäteen varareppu, joten asiakkaalla on koko ajan ehjä reppu hälytysvalmiudessa.

PAX Repair

Vuosien käytön jälkeen reput tarvitsevat perusteellisen huollon. Repuista annetaan asiakkaalle huolto-/korjausarvio ja hyväksynnän jälkeen reput pestään, huolletaan ja korjataan. PAX Repair-ohjelman läpikäyneet reput palautuvat lähes uudenveroisina käyttöön. Näin reppujen käyttöikä pitenee ja asiakkaalle syntyy huomattavia kustannussäästöjä.

Uuden repun suunnitteluprojekti oli pitkä ja työläs prosessi ja vaati pitkäjänteisyyttä myös Sharkmedin asiakkailta. Haluammekin nyt kiittää kaikkia projekteissa mukana olleita, ilman teidän arvokasta työpanostanne tämä ei olisi ollut mahdollista. Kiitos, olemme erittäin ylpeitä lopputuloksesta.